Fotoshoot

 • Wat: Laat jezelf fotograferen, alleen of in gezelschap, met enkele leuke attributen. Je wordt letterlijk ingekaderd door onze fotograaf. De foto’s kan je HIER downloaden van een fotosite.

Lees verder →

Advertenties

Kleurwedstrijd

 • 451927__colored-pencils_pWat: We zetten graag het kleurtalent uit de wijk in de bloemetjes. Breng je ingekleurde tekening die je HIER kan downloaden op de dag van het wijkfeest binnen op de infobalie aan de ingang van de Karmelietentuin. Er zijn 2 leeftijdscategorieën: -6 jaar en 6-12 jaar. Per categorie zijn er prijzen te winnen en de uitreiking hiervan gebeurt op zaterdag 13 mei om 16.30u in Den Deigem. De dag zelf kan je ook kleurplaten en kleurpotloden vinden in de Poelstraat om daar ter plaatse je exemplaar in te kleuren. Ook bij El Kantra in de Kroonstraaat kan je een tekening ophalen. Lees ook zeker het volledige wedstrijdreglement!

Lees verder →

Wereldkeuken

Wereldkeuken

 • Wat: Kom proeven van de verschillende smaken uit de Heihoek. Als je al ’s op een avond door de wijk wandelt, kan je de meest exotische geuren uit de verschillende keukens al ruiken. Nu krijg je de kans er ook van te eten. Wijkbewoners afkomstig uit alle windrichtingen maken de favoriete hapjes klaar uit hun lokale keuken. Wil jij ook graag een stand op de wereldkeuken, klik dan HIER voor meer informatie.

Lees verder →

Cannaerts en Van Cutsem

 • Wat: Om het met de woorden van Jan te zeggen …  Samen met mevrouw Patricia Van Cutsem vorm ik het fijne muziekgezelschap ”Cannaerts & Van Cutsem“. We spelen 2 jaar samen, de cd ” Morning Light ” kwam uit,
  de zomer ziet er veelbelovend uit en vanmorgen was er, godzijdank, koffie.

Lees verder →

Een schoen in gips

 • Wat: Een schoen die te klein is? Een schoen die helemaal versleten is? Niet weggooien maar breng hem mee op Hallo Heihoek. We gaan de schoen versieren en wie weet kan je er op het einde nog een bloemetje in planten.

Lees verder →

Dansfestijn

 • Wat: De kinderen die om de 2 weken dansen in Den Deigem staan tijdens Hallo Heihoek in de kijker met een dansoptreden en sluiten dan dit dansjaar weer af met een leuk dansfestijn. Wil je graag komen kijken of heb je zelf danskriebels kom dan eens langs in Den Deigem. Iedereen is van harte welkom!

Lees verder →

Mechelen kinderstad

 • Wat: Mechelen kinderstad stuurt Rommy uit naar de evenementen. Ook de Heihoek wordt voorzien van een leuke Rommy spelkoffer en kleurig Rommy promomateriaal. Enkele monitoren komen mee om samen met de kinderen leuke spelletjes te doen.

Lees verder →

Martin’s patershof

 • Wat: Martin’s Patershof is een kerk die werd omgetoverd tot een verbluffend mooi viersterrenhotel. Laat u verrassen door het betoverende decor: heruit­gevonden erfgoed met een luxueuze inrichting.
  Kom naar de gezellige bar/terras van Martin’s Patershof en proef van het lekkerste Dominus huisbier ! Een proevertje (15cl) kan aan de democratische prijs van €1 !
  De Dominus triple is een speciaal goudgeel tripel bier van de brouwerij Timmermans. Een zacht bier met een alcoholpercentage van 8%. Met zijn hoge gisting en typische monastiek geeft het bier een exotische smaak die doet denken aan de witte suiker van druiven. Een subtiele afdronk die die zijn droge, bittere maar eveneens fruitige karakter benadrukt.
  Na uw drankje kan u meedoen aan onze tombola, deponeer uw naam en mailadres in de urne en misschien wint u wel een ontbijt voor 2 personen in Martin’s Patershof! De trekking gebeurt om 16.30u door een onschuldige hand in den Deigem.

Lees verder →

Les amis de P

 • Wat: Al meer dan vijf jaar is zingen hun lust en hun leven. En ondanks het feit dat ze dat prima doen, blijft voor hen het plezier van samen-zingen primeren. En dat voel je. Er ontstaat steeds een ‘dialoog’ tussen zangers en publiek. Het ‘klikt’. Op hun repertoire staan lichte muziek en wereldmuziek.

Lees verder →

Fanfakids

 • Wat: De Fanfakids zijn een groep jonge muzikanten van jeugdhuis Centrum West-D’Broej in Molenbeek, o.l.v. Bart Nagels. Muzikaal worden zij begeleid door vzw Met-X. De Fanfakids zijn ontstaan uit de eerste Zinnekeparade in 2000 en spelen een mengeling van Zuid-Amerikaanse en (Noord-) Afrikaanse ritmes op zelfgemaakte trommels en geïmporteerde tambourines, bellen, nfars, checkeres, enz… Optreden doen ze op podia van kleine en grote festivals en culturele centra, op straatfeesten en buurtfeesten, en dit vooral in Brussel en Vlaanderen. Maar ook internationaal hebben ze reeds ervaringen opgedaan.

Lees verder →

Festivalwip

 • festivalwipWat: De festivalwip is bedoeld om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met het boogschieten. Meer bepaald met de staande wip. Staande wip is het verticaal boogschieten. Op een kindvriendelijke en veilige manier kunnen kinderen deze uitdaging aan gaan!

Lees verder →

Les pieds de Marie

 • Wat: Deze 2 zussen spelen al van heel jong samen muziek en volgden allebei muziekschool in Mechelen: dwarsfluit en viool. Daarna hebben ze op stages hun instrumentarium uitgebreid met draailier, doedelzak en accordeon.

Lees verder →

Lindyhop

 • Wat: In de namiddag brengen de Mechelse lindy hoppers extra sfeer. Je zal ze op verschillende plaatsen lindy hop zien dansen, in en rond de Karmelietentuin. Lindy hop is een dansstijl die ontstond in de jaren 1920-1930 in New York, maar ondertussen opnieuw erg populair is, ook in Mechelen!

Lees verder →

Conservatorium Mechelen

 • jazz_band.jpgWat: Leerlingen van het Conservatorium Mechelen trekken de voormiddag van Hallo Heihoek muzikaal op gang. Met jazz, swing en andere lichte muziek brengen ze sfeer op verschillende momenten en plaatsen in en rond de Karmelietentuin.

Lees verder →

Kindergrime

 • 1375778_10201960682966213_710677984_nWat: De deskundige handen van onze kindergrimeurs toveren je in een mum van tijd om tot je favoriete dier of sprookjesfiguur. Deze activiteit gaat door in samenwerking met de meisjeswerking van ROJM, El Kantra De Brug en Katrien Vanzieleghem.

Lees verder →

Ballonnen plooien

 • Wat: Met een pomp en wat ballonnen tovert clowntje Pipa zwaarden, hoeden, bloemen en nog veel meer. De kleurige figuren worden in een mum van tijd gemaakt en zullen de wijk opfleuren.

Lees verder →

Verhalen in de tipi

 • tipiWat: De Mechelse bibliotheek slaat letterlijk zijn tent op in de Karmelietentuin. In de voorleestipi kunnen kinderen tijdens het verteluurtje terecht voor mooie verhalen. Kom mee genieten!

Lees verder →

‘Mega’ zandbak

 • Wat: Voor één dag wordt er in onze wijk een hele grote zandbak neer gezet. Een container van meer dan 10 m² gevuld met een laag zand zorgt voor plezier voor heel wat kinderen.

Lees verder →

Infostand moestuinieren

 • veltWat: Bij infostand over moestuinieren van Velt kan je terecht voor allerlei voorbeelden en een pak informatie over ecologisch verantwoord tuinieren. Of je nu een tuin hebt of slechts een terras, Velt heeft voor ieder wat wils!

Lees verder →

Café/terras den Deigem

Den Deigem

 • Wat: Wijkhuis Den Deigem opent zijn deuren voor iedereen die de dorst wil lessen. Bij goed weer zetten we een terras buiten. Doorheen de dag zijn er verschillende activiteiten. De dansgroep voor kinderen laat zich ook van zijn beste kant zien.

Lees verder →

(H)eerlijk café

 • Wat: In een tent in de Karmelietentuin nodigt de organisatie Oxfam Wereldwinkels iedereen uit in hun bar met (h)eerlijke sapjes, koffie, thee en zoveel meer.

Lees verder →

Infobalie

 • Wat: Bij de infobalie kan je terecht voor alle informatie en inschrijvingen. Ook vind je hier de programmabrochure met de uren per activiteit. Let wel, de infobalie is enkel bereikbaar op de dag van het wijkfeest.

Lees verder →

Rommelmarkt

Rommelmarkt

 • Wat: Op de buurtrommelmarkt kan je de spullen opruimen die al jaren op zolder, schuur, kelder, of rommelkamer liggen, en er nog iets aan verdienen ook. Het is de plaats om iets te vinden – af te dingen – en om eventueel later voor veel meer geld weer te verkopen. U kan het reglement van de rommelmarkt HIER raadplegen.

Lees verder →

%d bloggers liken dit: